26.2.12

ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ

Ἀλλάζει ἡ κουζίνα στήν ἑλληνική οἰκογένεια. Τό ἐθνικό μας φαγητό κατακτᾶ καί πάλι τήν θέσι του. Στατιστικές ἀναφέρουν πώς τό 90% τῶν Ἑλλήνων ἀλλάζει τό κρέας μέ τά φασόλια. Οὐδέν κακόν ἀμιγές καλοῦ. Ὅλα τά φαγητά τά θέλουμε μέ κρέας. Νά, ὅμως, πού ἡ οἰκονομική κρίσι μᾶς ἐπαναφέρει σέ τάξι. Ἡ φασολάδα, «τό κρέας τοῦ φτωχοῦ», καί πάλι στήν λίστα τῆς διατροφῆς τοῦ λαοῦ μας. Καί τό κρέας ἀποτελεῖ πλέον εἶδος πολυτελείας γιά τούς περισσοτέρους.
Βεβαίως, ἴσως μᾶς κακοφαίνεται. Ὅμως τά φασόλια εἶναι πλούσια σέ πρωτεΐνες καί εἶναι ἀναγκαία γιά τήν ὑγεία τοῦ ἀνθρώπου, περισσότερο μάλιστα ἀπό τό κρέας. Καί ἀκόμη, γιά τήν περίοδο τῆς νηστείας, ἡ πλέον κατάλληλη τροφή.
Ἑπομένως, ἡ λιτότητα, στήν ὁποία περιήλθαμε ἔχει καί θετικά ἀποτελέσματα. Καί ἡ νηστεία, τήν ὁποία ἐθέσπισε ἡ Ἐκκλησία μας καί τήν ὁποία πολλοί ἀπορρίπτουμε, ἐπιφέρει, παράλληλα μέ τά πνευματικά ὀφέλη, δύο καλά: σωματική ὑγεία καί ἀποταμίευσι στόν κουμπαρά μας.
Περιοδικό «ΛΥΔΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου