6.11.15

ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ: "NA ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ"Ο Μητροπολίτης Δράμας κ.Παύλος (Αποστολίδης) , είναι από τους πιο φωτισμένους Ιεράρχες, με τεράστια μόρφωση, γνώση των ποντιακών θεμάτων, αλλά και γνώση της πολιτικής λειτουργίας, καθώς κατάγεται από πολιτικοποιημένη οικογένεια αριστερών της ...
Βέροιας, ενώ ο ίδιος χαίρει της εκτίμησης όλων των διατελεσάντων πρωθυπουργών και προέδρων δημοκρατίας. Πρόκειται για συνετό άνθρωπο και Ιεράρχη, επομένως τα λεγόμενά του έχουν ιδιαίτερη αξία, όταν αφορούν τον Πόντο.

Την λύπη του για τις δηλώσεις Φίλη εξέφρασε στον Alpha 96.5 και τον Alpha 989 ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό Παιδείας, αμαθή και άμοιρο της γνώσης της Ιστορίας.

«Λυπάμαι ως Έλλην για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας. Αποδεικνύεται αμαθής και άμοιρος της γνώσης της Ιστορίας. Υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία για το πώς μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που συνέβη στον Εύξεινο Πόντο. Διερωτώμαι, εάν υπουργός Παιδείας έκανε αντίστοιχες δηλώσεις στο κράτος του Ισραήλ, τί τύχη θα είχε. Δείτε το Ισραήλ τί κάνει για την ημέρα την δική του (το Ολοκαύτωμα)», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι εύκολο όταν είσαι στην αντιπολίτευση να λες πράγματα και όταν είσαι στην κυβέρνηση να “ποιείς την νήσσαν”. Ως Έλλην αισθάνομαι αηδία. Να αφήσουν τους νεκρούς μας ήσυχους διότι είναι δικαιωμένοι στην ιστορία ή γονυπετείς να προσεύχονται στη μνήμη τους. Γίνεται συστηματικός αποχριστιανισμός του σύγχρονου Έλληνα για να πάψει να ανθίσταται. Πιστεύω ότι ο λαός μας ανθίσταται. Σήμερα είναι εργάσιμη ημέρα όμως χιλιάδες προσήλθαν στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου (σήμερα είναι γιορτή στην Δράμα)», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Δράμας.


http://makpress.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου